Bliv klogerer

Slowriders Ryomgaard

Ride For Fun

Den 19. januar 2013 trådte der nye kørekortregler i kraft. Den nye kørekortbekendtgørelse gør, at 18-årige fra den 19. januar 2013 ikke længere kan tage kørekort til en almindelig mc (A2 med max 34 hk), og direkte adgang til stort mc-kørekort uden hk-begrænsning (kategori A) kan man efter de nye EU-regler først få som 24-årig (mod før 21-årig).


Fra 19. januar 2013 gælder følgende kategorier og alderskrav

Kategori A1 (ny kategori) – Lille motorcykel (max 15 hk) – 18 år

Kategori A2 (ny kategori) – Mellemstor motorcykel (max 48 hk) – 20 år*

Kategori A – Stor motorcykel (ingen hk-begrænsning) – 24 år (i visse tilfælde 22 år)**

 

*18 år, hvis den pågældende er ansat/værnepligtig/frivillig i forsvaret, hjemmeværnet eller det statslige redningsberedskab.

**21 år, hvis den pågældende er ansat/værnepligtig/frivillig i forsvaret, hjemmeværnet eller det statslige redningsberedskab, eller man alene skal have ret til at føre visse køretøjer. Har man taget et A2 kørekort som 20-årig, vil man kunne opnå kørekort til kategori A som 22-årig.

 

Skulle man have erhvervet sit første mc-kørekort efter de gamle regler, kan der i visse tilfælde opstå en række tvister, som man måske kan finde svar på Bekendtgørelse om kørekort – de mest relevante er § 9-11, § 21-23 og § 140-141 i bekendtgørelsen af 25.3.2015 (husk at checke for sidste gældende version).

Her kan du holde dig ajour med den Danske Færselslov

Retsinformation.dk

Går du og tænker på at ombygge din Mc. så er denne side måske noget for dig

Motorcykelombygning

Har du lyst til at deltage i ture, sammen med andre, og måske lidt ud over det sædvanlige, så er denne side noget for dig

Koktour

Har du lyst til at lave en tur, enten for dig selv eller for klubben, så har du mulighed for her at lave  den perfekte tur her.

Tourstart.org